Ekspedycja 6. styczeń 2025 r.
Darmowa dostawa
Ekspedycja 6. styczeń 2025 r.
Darmowa dostawa
Małe uniwersalne noże nie mają zbyt długiego ostrza i temu właśnie zawdzięczają swą wszechstronność. Nazywa się je niekiedy nożami do owoców lub warzyw, ale nadają się do krojenia właściwie wszystkich mniejszych produktów. Na przykład do krojenia wybranych serów, twardych kiełbas, czy też do odkrawania bądź usuwania zanieczyszczeń z niedużych kawałków mięsa.
Owoce i warzywa to specyficzne produkty, które bardzo się pomiędzy sobą różnią twardością oraz strukturą, dlatego też do ich obróbki potrzebny jest odpowiedni nóż. Wysokiej jakości małe noże do warzyw oraz owoców nie powinny podczas krojenia powodować nadmiernego naciskania skutkującego wyciekaniem zbyt dużej ilości pełnego witamin soku. Ze względu na stosunkowo niewielkie rozmiary owoców, noże przeznaczone do ich obróbki mają niezbyt długie ostrze. Kryterium to spełnia każdy nóż uniwersalny w tej kategorii.
Oferowane uniwersalne noże kuchenne renomowanej chińskiej marki XinZuo przeznaczone są nie tylko do krojenia owoców czy warzyw. Produkują je ręcznie lokalni mistrzowie, których rzemiosło przekazywane jest w chińskiej stolicy noży Yangjiang z pokolenia na pokolenie. Uniwersalne noże z poszczególnych serii produktowych powstają ze stali jakości premium - damasceńskiej lub nierdzewnej.
Nóż do owoców i warzyw XinZuo Feng B32D 6" z japońskiej stali damasceńskiej do łatwego krojenia owoców oraz warzyw bez niepotrzebnych strat pełnego witamin soku....