Darmowa dostawa

Nóż do chleba XinZuo Lan B37S 8,5"

Nóż do chleba premium XinZuo Lan B37S 8,5" to perełka designu z ostrzem ze stali kompozytowej, rękojeścią z Pakkawood i świetną ergonomią.

Grawerowanie - instrukcja

Możemy doręczyć do:
9.4.2025
Opcje dostawy
Pozostało 25 znaków
Produkt dostępny (>10 szt)
Kod: XN130
Marka: XinZuo
262 zł 213 zł bez VAT
Kategoria: Noże do chleba
Gwarancja: 3 lata
Rodzaj stali: Kompozytowa
Seria noży: Lan B37S
Wielkość ostrza: 8,5"
Dostawa w PL gratis
Dostawa w PL gratis
Kupuj z darmową dostawą do punktów odbioru na terenie PL.
30 dni na zwrot
30 dni na zwrot
Jeśli nie będziesz zadowolony, masz 30 dni na zwrot.
3-letnia gwarancja
3-letnia gwarancja
Gwarantujemy wysoką jakość produktów.

XinZuo – Produkcja noży to rzemiosło, w które wkładamy serce.

Nóż do chleba XinZuo Lan 8,5" (B37S)

Nóż do chleba XinZuo Lan 8,5" z serii B37S powstał w tradycyjnej chińskiej stolicy noży Yangjiang, w której najwyższej jakości noże powstają już od wieków. Lokalni mistrzowie nożownictwa przekazują sobie tajniki produkcji i obróbki noży z pokolenia na pokolenie. Podczas produkcji prezentowanego noża XinZuo czerpie to, co najlepsze zarówno z nowoczesnych, jak i tradycyjnych metod wyrobu noży. Każdy nóż marki XinZuo jest niepowtarzalny, a to dzięki wieńczącej proces jego powstawania, precyzyjnej ręcznej obróbce.

Zalety noży kuchennych z serii Lan B37S

W przypadku serii noży XinZuo Lan B37S duży nacisk położono na ergonomię, bezpieczeństwo i zachowanie naturalnego wyglądu noży. Pozwoliło na to wieloletnie doświadczenie w produkcji wielu serii noży. W Lan B37S XinZuo udoskonaliło zaokrąglenie brzegów ostrzy noży przy rękojeści, aby dolny koniec ostrza stanowił jak najmniejsze zagrożenie dla twoich palców podczas trzymania noża czy krojenia za jego pomocą. Noże kuchenne Lan B37S pakowane są do przyjaznego dla środowiska, stylowego pudełka z materiałów z recyklingu, przy czym ich wygląd pozostaje elegancki i gustowny.

Nóż do chleba XinZuo Lan 8,5

Ułatwiający krojenie nóż do chleba od XinZuo

Jest to jeden ze specjalnych noży do pieczywa. Wyróżnia się długim ostrzem z ząbkowaną krawędzią tnącą, ułatwiającą krojenie delikatnego pieczywa bez jego zgniatania, kruszenia czy łamania. Nóż do chleba da sobie radę nawet ze świeżym, chrupiącym pieczywem; nie powinno go zabraknąć w żadnym domu. Nada się do krojenia zarówno chleba, jak i bagietek. 

Nóż do chleba XinZuo Lan B37S

Wyprodukowany z najlepszych materiałów, ręcznie i z mistrzowską precyzją

Prezentowany nóż do chleba powstał z trzech warstw najwyższej klasy stali kompozytowej. Rdzeń noża wykonano ze stali 10Cr15CoMoV i z obu stron zabezpieczono je przed korozją stalą nierdzewną SUS410. Nóż osiąga twardość 60±2 w skali Rockwella. Porządna stal w połączeniu z tradycyjnymi metodami produkcji gwarantują długą żywotność noża. Powierzchnia noża pozwala na idealne cięcia, zapobiegające zbędnym tarciom i przyklejaniu się produktów. Odcień wzoru na ostrzu może się nieco różnić od tego na zdjęciu, ponieważ stapianie warstw stali sprawia, że każdy nóż wygląda niepowtarzalnie.

Rękojeść noża wyprodukowano z najwyższej jakości drewna Pakkawood, znanego ze swej twardości, długiej żywotności i odporności na wilgoć. Ze względu na naturalny styl, w którym utrzymany został wygląd rękojeści, jej kolor i faktura mogą w rzeczywistości wyglądać nieco inaczej niż na zdjęciach produktu, ponieważ mogła ona powstać z innego kawałka drewna, w innym wieku. Podczas projektowania rękojeści kluczowa była ergonomia, zapewniająca stabilny chwyt i wygodę nawet podczas długotrwałego krojenia. Jej doskonały kształt oraz długość umożliwiają łatwe, a także efektowne krojenie bez wyślizgiwania się noża z dłoni.

Nóż do chleba XinZuo Lan B37S wymiary

Szkic konstrukcji ostrza noża Szkic konstrukcji ostrza noża
Szkic konstrukcji rękojeści noża Szkic konstrukcji rękojeści noża

 

Ciekawostka: jako wiodący innowator w dziedzinie produkcji noży kuchennych XinZuo łączy ze sobą tradycyjne i najnowocześniejsze technologie. Dzięki zastosowanej nowatorskiej metodzie próżniowej obróbki cieplnej noże kuchenne XinZuo charakteryzują się - w porównaniu z nożami powstałymi przy wykorzystaniu standardowej obróbki cieplnej - większą twardością i ostrością, a ponadto dłuższą żywotnością. W połączeniu z tradycyjnym, wieńczącym proces produkcji ręcznym ostrzeniem noży przez mistrzów tego rzemiosła, których przekazywanemu z pokolenia na pokolenie kunsztowi nie może się równać żadna maszyna, skutkuje to tym, że noże kuchenne XinZuo są także wyjątkowo ostre. Noże ostrzone maszynowo nie mają szans na osiągnięcie tego poziomu ostrości.

Nóż w ekologicznym opakowaniu prezentowym

Nóż do chleba XinZuo Lan B37S 8,5" zapakowany został w eleganckie pudełko prezentowe, dzięki któremu stanowi idealny praktyczny prezent dla domu. Pudełka, do których pakujemy noże z tej serii bazują na ekologicznych, przyjaznych dla środowiska materiałach. Mają spójny, elegancki wygląd. Wysokiej jakości nóż marki XinZuo w takim pudełku ucieszy każdego obdarowanego. 

Nóż do chleba XinZuo Lan B37S zapakowany został w eleganckie pudełko prezentowe

Wymiary i parametry noża do chleba

Nóż XinZuo Lan B37S 8,5"
Marka: XinZuo
Seria: Lan B37S
Typ noża: Nóż do chleba
Długość ostrza: 212 mm
Wysokość ostrza: 41 mm
Długość rękojeści: 131 mm
Długość całkowita: 343 mm
Grubość: 2.1 mm
Waga: 235 g
Materiał:

Rdzeń: 10Cr15CoMoV

Stal nierdzewna SUS410

Twardość: 60±2 w skali Rockwella
Rękojeść:

Pakkawood

Miejsce produkcji: Yangjiang Chiny

Jak dbać o nóż

Nie bez powodu mówi się, że nóż będzie ci służył tak samo, jak o niego dbasz. W przypadku noży XinZuo masz o jeden kłopot mniej za sprawą jednego darmowego, profesjonalnego szlifowania w ciągu pierwszych 12 miesięcy. Wystarczy wysłać nam nóż wraz z voucherem na szlifowanie. Więcej na temat usługi szlifowania (w tym instrukcje) przeczytasz tutaj.

  • Nigdy nie myj noży XinZuo w zmywarce. By zachować optymalną ostrość, umyj nóż pod bieżącą wodą i osusz.
  • Do mycia noży nie używaj gąbki do naczyń, ponieważ jej szorstka powierzchnia może uszkodzić krawędzie tnące i pozostawić mikrorysy na ostrzu.
  • Nie używaj noży do krojenia twardych i zamarzniętych produktów, mogłoby to spowodować uszkodzenie krawędzi tnących.
  • Nie używaj noży do podważania i unikaj ich zginania oraz upuszczania na twarde powierzchnie.
  • Zawsze przechowuj noże z daleka od dzieci i zwierząt domowych.
  • Niech krojenie odbywa się wyłącznie na miękkich powierzchniach, najlepiej na drewnianej desce. Krojenie na metalu, ceramice, kamieniu itd. negatywnie wpłynie na żywotność noża i jego ostrza.
  • Zsuwając pokrojone produkty z deski do krojenia, używaj tępej strony ostrza. W przeciwnym wypadku krawędź będzie się stopniowo stępiać.
  • W przypadku dłuższego nieużywania noża zalecamy natrzeć ostrze olejem.

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola:

Opinie o sklepie