Darmowa dostawa

Nóż Nakiri HEZHEN Master B30 7"

Nóż Nakiri HEZHEN Master B30 7" z poddanym ręcznej obróbce ostrzem ze stali damasceńskiej klasy premium oraz ergonomiczną rękojeścią; idealny do krojenia warzyw.

Grawerowanie - instrukcja

Możemy doręczyć do:
23.10.2024
Możliwości transportowe
Produkt dostępny (>10 szt)
Kod: XN69
Marka: XinZuo
420 zł 341 zł bez VAT
Kategoria: Noże Nakiri
Gwarancja: 3 lata
Rodzaj stali: Damasceńska
Seria noży: Master B30
Typ noża: Japoński
Wielkość ostrza: 7"
Marka: HEZHEN
Dostawa w PL gratis
Dostawa w PL gratis
Kupuj z darmową dostawą do punktów odbioru na terenie PL.
30 dni na zwrot
30 dni na zwrot
Jeśli nie będziesz zadowolony, masz 30 dni na zwrot.
3-letnia gwarancja
3-letnia gwarancja
Gwarantujemy wysoką jakość produktów.

XinZuo – Produkcja noży to rzemiosło, w które wkładamy serce.

Nóż Nakiri HEZHEN Master 7" (B30)

Nóż Nakiri HEZHEN Master B30 wielkości 7" pochodzi z tradycyjnej chińskiej stolicy noży Yangjiang, w której najwyższej jakości noże powstają już od wieków. Lokalni mistrzowie tego rzemiosła przekazują sobie tajniki produkcji i obróbki noży z pokolenia na pokolenie. Prezentowany nóż Nakiri jest jednym z ekskluzywnych noży XinZuo, które - ze względu na swe unikalne właściwości - zasłużyły sobie na sprzedaż pod własną marką HEZHEN, której nazwa oznacza HE = harmonia oraz ZHEN = doskonały. W wolnym przekładzie można HEZHEN nazwać marką idealnie harmonijnych noży. Noże HEZHEN Master B30 da się odróżnić od pozostałych noży XinZuo już na pierwszy rzut oka nie tylko po nazwie marki, lecz także po wyjątkowym designie z unikalną, ergonomiczną rękojeścią. Podczas produkcji prezentowanego noża XinZuo czerpie to, co najlepsze zarówno z nowoczesnych, jak i tradycyjnych metod wyrobu noży. Każdy nóż marki XinZuo jest niepowtarzalny, a to dzięki wieńczącej proces produkcji, precyzyjnej ręcznej obróbce.

Nóż Nakiri HEZHEN Master

Nóż Nakiri od XinZuo do warzyw i ziół

Noże Nakiri to noże typu japońskiego. Zostały zaprojektowane specjalnie do krojenia warzyw i ziół. Nóż Nakiri ma bardzo szerokie ostrze z zaokrągloną krawędzią, umożliwiającą wygodne krojenie ruchem kołyszącym. Pokroisz nim i posiekasz nawet twarde warzywa korzeniowe, nie używając przy tym dużej siły fizycznej. Nóż Nakiri poradzi sobie z pokrojeniem warzyw na bardzo cienkie plastry i słupki, znane nam z azjatyckich restauracji.  Szerokie ostrze noża Nakiri pozwala na wygodne przenoszenie na niej pokrojonych produktów.

Nóż Nakiri od XinZuo do warzyw i ziół

Wyprodukowany z najlepszych materiałów, ręcznie i z mistrzowską precyzją

Prezentowany nóż Nakiri powstał z najwyższej klasy stali damasceńskiej, z której produkuje się najlepsze noże. Rdzeń noża ze stali damasceńskiej o twardości 60+/-2 w skali Rockwella liczy 67 warstw. Ochronę przed korozją zapewnia stal nierdzewna 316L, wewnątrz której umieszczono rdzeń. Porządna stal w połączeniu z tradycyjnymi metodami produkcji gwarantują długą żywotność noża. Powierzchnia noża pozwala na idealne cięcia, zapobiegające zbędnym tarciom i przyklejaniu się produktów.

Nóż Nakiri HEZHEN Master B30 rękojeść

Rękojeść noża HEZHEN z serii Master B30 uznać można za dzieło sztuki. Projektując ją, kładziono nacisk na ergonomię, zapewniającą wygodny chwyt nawet podczas długotrwałego użytkowania oraz idealne wyważenie. Za sprawą wyjątkowego kształtu i ergonomii rękojeści prezentowany nóż odpowiedni będzie do wygodnego krojenia zarówno prawą, jak i lewą ręką.  Rękojeść powstała z wysokiej jakości drewna (sycamore), słynącego ze swej trwałości nawet w wilgotnym środowisku. Nie mięknie z upływem czasu, nie pęka ani nie blednie. Nóż zaprojektowano do codziennego użytkowania - zarówno jego ostrze, jak i rękojeść mają długą żywotność. Noże HEZHEN z serii Master B30 natychmiast przykują twoją uwagę i z pewnością odróżnisz je od każdej innej serii noży, a to za sprawą niepowtarzalnego kształtu ich rękojeści oraz nietradycyjnego designu, do którego przykładano bardzo dużą wagę. Unikalność rękojeści podkreśla miedziany pierścień, a także artystyczny, mozaikowy nit. Kolor i faktura materiału, z którego wykonano rękojeść noża mogą w rzeczywistości wyglądać nieco inaczej niż na zdjęciach ze względu na fakt, że produkowane są one z różnych kawałków drewna, w różnym wieku.

Nóż Nakiri HEZHEN Master B30 wymiary

Ciekawostka: jako wiodący innowator w dziedzinie produkcji noży kuchennych XinZuo łączy ze sobą tradycyjne i najnowocześniejsze technologie. Dzięki zastosowanej nowatorskiej metodzie próżniowej obróbki cieplnej noże kuchenne XinZuo charakteryzują się - w porównaniu z nożami powstałymi przy wykorzystaniu standardowej obróbki cieplnej - większą twardością i ostrością, a ponadto dłuższą żywotnością. W połączeniu z tradycyjnym, wieńczącym proces produkcji ręcznym ostrzeniem noży przez mistrzów tego rzemiosła, których przekazywanemu z pokolenia na pokolenie kunsztowi nie może się równać żadna maszyna, skutkuje to tym, że noże kuchenne XinZuo są także wyjątkowo ostre. Noże ostrzone maszynowo nie mają szans na osiągnięcie tego poziomu ostrości.

Nóż HEZHEN w opakowaniu prezentowym

Nakiri nóż HEZHEN Master B30 7" zapakowany jest do eleganckiego pudełka prezentowego, dzięki któremu stanowi idealny praktyczny prezent dla domu. Sprawdzi się jako prezent ślubny, z okazji przeprowadzki do nowego mieszkania, urodzin, wszelkich uroczystości czy zwykłych odwiedzin. Luksusowy wygląd pudełka oraz znajdującego się w nim stylowego noża HEZHEN z wyjątkową rękojeścią od XinZuo ucieszą każdego obdarowanego. 

Nakiri nóż HEZHEN Master B30 zapakowany jest do eleganckiego pudełka prezentowego

Wymiary i parametry noża Nakiri

Nóż HEZHEN Master 7" z serii B30
Marka: HEZHEN
Producent: XinZuo
Seria: Master B30
Typ noża: Nóż Nakiri
Długość ostrza: 180mm
Wysokość ostrza: 50,5mm
Długość rękojeści:

143mm

Długość całkowita: 323mm
Grubość: 2,2mm
Waga: 232g
Materiał:

Stal damasceńska 67 warstw

10Cr15CoMoV
(odpowiednik stali VG10)

Twardość: 60+/-2 w skali Rockwella
Rękojeść: Sycamore
Miejsce produkcji: Yangjiang Chiny
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nie wypełniaj tego pola:
5
AL Avatar of author | 23.5.2024
Tak
Z powrotem do sklepu