Darmowa dostawa

Nóż Nakiri XinZuo B32D 7,3"

Nóż Nakiri typu japońskiego XinZuo Feng B32D 7,3" z ostrzem z japońskiej stali damasceńskiej klasy premium i ręcznie szlifowaną krawędzią tnącą - idealną do krojenia warzyw. Zapakowany w eleganckie, drewniane pudełko.

Grawerowanie - instrukcja

Możliwości transportowe
Pozycja została wyprzedana…
Produkt wyprzedany
Kod: XN96
Marka: XinZuo
1 139 zł 926 zł bez VAT
Kategoria: Noże Nakiri
Gwarancja: 3 lata
Rodzaj stali: Damasceńska, Japońska
Seria noży: Feng B32D
Typ noża: Japoński
Wielkość ostrza: 7,3"
Pozycja została wyprzedana…
Dostawa w PL gratis
Dostawa w PL gratis
Kupuj z darmową dostawą do punktów odbioru na terenie PL.
30 dni na zwrot
30 dni na zwrot
Jeśli nie będziesz zadowolony, masz 30 dni na zwrot.
3-letnia gwarancja
3-letnia gwarancja
Gwarantujemy wysoką jakość produktów.

XinZuo – Produkcja noży to rzemiosło, w które wkładamy serce.

Nóż Nakiri XinZuo Feng 7,3" (B32D)

Nóż Nakiri XinZuo Feng 7,3" z serii B32D powstał w chińskiej stolicy noży Yangjiang, w której najwyższej jakości noże powstają już od wieków. Lokalni mistrzowie nożownictwa przekazują sobie tajniki produkcji i obróbki noży z pokolenia na pokolenie. Podczas produkcji prezentowanego noża XinZuo czerpie to, co najlepsze zarówno z nowoczesnych, jak i tradycyjnych metod wyrobu noży. Każdy nóż marki XinZuo jest niepowtarzalny, a to dzięki wieńczącej proces jego powstawania, precyzyjnej ręcznej obróbce.

Nóż Nakiri XinZuo Feng 7,3

Nóż Nakiri od XinZuo do warzyw i ziół

Noże Nakiri to noże typu japońskiego. Zostały zaprojektowane specjalnie do krojenia warzyw i ziół. Nóż Nakiri ma bardzo szerokie ostrze z zaokrągloną krawędzią, umożliwiającą wygodne krojenie ruchem kołyszącym. Pokroisz nim i posiekasz nawet twarde warzywa korzeniowe, nie używając przy tym dużej siły fizycznej. Nóż Nakiri poradzi sobie z pokrojeniem warzyw na bardzo cienkie plastry i słupki, znane nam z azjatyckich restauracji.  Szerokie ostrze noża Nakiri pozwala na wygodne przenoszenie na niej pokrojonych produktów.

Noże Nakiri to noże typu japońskiego.

Wyprodukowany ze stali japońskiej - ręcznie i z mistrzowską precyzją

Prezentowany nóż Nakiri powstał z najwyższej jakości japońskiej stali damasceńskiej, z której produkuje się najlepsze noże. Wykorzystaną do jego produkcji stal japońską Hitachi SRS13 importowano do chińskiej stolicy noży prosto z Japonii. Rdzeń noża ze stali japońskiej Hitachi SRS13 składa się z 49 warstw, a dzięki próżniowej obróbce cieplnej uzyskał twardość 62-64 w skali Rockwella. 

B32D stal

XinZuo posiada licencję na wykorzystanie stali japońskiej Hitachi SRS13 jako jedyny producent spoza Japonii.

Ochronę przed korozją zapewnia stal nierdzewna SUS420J2, wewnątrz której umieszczono rdzeń. Porządna stal w połączeniu z tradycyjnymi, jak również nowoczesnymi technologiami produkcji gwarantują długą żywotność noża. Powierzchnia noża pozwala na idealne cięcia, zapobiegające zbędnym tarciom i przyklejaniu się produktów.

Nóż XinZuo Feng B32D wyróżnia ręczne, mistrzowsko precyzyjne wykonanie przez mistrzów nożownictwa oraz niepowtarzalna jakość stali japońskiej.

Nóż XinZuo Feng B32D rękojeść

Rękojeść noża XinZuo z serii B32D uznać można za dzieło sztuki. Projektując ją, kładziono nacisk na ergonomię, zapewniającą wygodny chwyt nawet podczas długotrwałego użytkowania oraz idealne wyważenie. Za sprawą wyjątkowego kształtu i ergonomii rękojeści prezentowany nóż odpowiedni będzie do wygodnego krojenia zarówno prawą, jak i lewą ręką. Rękojeść powstała z drewna żelaznego (Ironwood) o dużej wytrzymałości, pozyskiwanego z drzew rosnących na obszarach pustynnych Ameryki Północnej. Nie mięknie ono z upływem czasu, nie pęka ani nie blednie. Nóż zaprojektowano do codziennego użytkowania - zarówno jego ostrze, jak i rękojeść mają długą żywotność. Unikalność rękojeści podkreśla artystyczny, mozaikowy nit. Kolor i faktura materiału, z którego wykonano rękojeść noża mogą w rzeczywistości wyglądać nieco inaczej niż na zdjęciach ze względu na fakt, że produkowane są one z różnych kawałków drewna, w różnym wieku.

B32D nakiri wymiary

Ciekawostka: jako wiodący innowator w dziedzinie produkcji noży kuchennych XinZuo łączy ze sobą tradycyjne i najnowocześniejsze technologie. Dzięki zastosowanej nowatorskiej metodzie próżniowej obróbki cieplnej noże kuchenne XinZuo charakteryzują się - w porównaniu z nożami powstałymi przy wykorzystaniu standardowej obróbki cieplnej - większą twardością i ostrością, a ponadto dłuższą żywotnością. W połączeniu z tradycyjnym, wieńczącym proces produkcji ręcznym ostrzeniem noży przez mistrzów tego rzemiosła, których przekazywanemu z pokolenia na pokolenie kunsztowi nie może się równać żadna maszyna, skutkuje to tym, że noże kuchenne XinZuo są także wyjątkowo ostre. Noże ostrzone maszynowo nie mają szans na osiągnięcie tego poziomu ostrości.

Ekskluzywne drewniane opakowanie

Nóż Nakiri Feng B32D 7,3" zapakowany jest w eleganckie, drewniane pudełko, dzięki któremu stanowi idealny praktyczny prezent dla domu. Samo drewniane pudełko zachwyci obdarowanego (albo ciebie) eleganckim wykończeniem, a tym bardziej po otwarciu i pierwszym spojrzeniu na nóż XinZuo. Drewniane pudełko sprawdzi się także podczas długotrwałego, przyjaznego dla ostrza przechowywania noża.

XinZuo Feng B32D - ekskluzywne drewniane opakowanie

Wymiary i parametry noża Nakiri

Nóż XinZuo Feng 7,3" z serii B32D
Marka: XinZuo
Seria: Feng B32D
Typ noża: Nóż Nakiri
Długość ostrza: 186mm
Wysokość ostrza: 55,8mm
Długość rękojeści:

129mm

Długość całkowita: 315mm
Grubość: 2,4mm
Waga: 256g
Materiał:

Stal damasceńska z Japonii
49 warstw
Hitachi SRS13

Twardość: 62-64 w skali Rockwella
Rękojeść: Ironwood
Miejsce produkcji: Yangjiang Chiny

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola:
Z powrotem do sklepu