Ekspedycja 6. styczeń 2025 r.
Darmowa dostawa
Ekspedycja 6. styczeń 2025 r.
Darmowa dostawa
Nóż Nakiri XinZuo Rui B5 7,8" z ostrzem z najwyższej jakości stali nierdzewnej i hebanową rękojeścią do krojenia warzyw i ziół.
Kategoria: | Noże Nakiri |
---|---|
Gwarancja: | 3 lata |
Rodzaj stali: | Nierdzewna |
Seria noży: | Rui B5 |
Typ noża: | Japoński |
Wielkość ostrza: | 7,8" |
Nóż Nakiri XinZuo Rui 7,8" z serii B5 powstał w chińskiej stolicy noży Yangjiang, w której najwyższej jakości noże powstają już od wieków. Lokalni mistrzowie nożownictwa przekazują sobie tajniki produkcji i obróbki noży z pokolenia na pokolenie. Podczas produkcji prezentowanego noża XinZuo czerpie to, co najlepsze zarówno z nowoczesnych, jak i tradycyjnych metod wyrobu noży. Każdy nóż marki XinZuo jest niepowtarzalny, a to dzięki wieńczącej proces jego powstawania, precyzyjnej ręcznej obróbce.
Noże Nakiri to noże typu japońskiego. Zostały zaprojektowane specjalnie do krojenia warzyw i ziół. Nóż Nakiri ma bardzo szerokie ostrze z zaokrągloną krawędzią, umożliwiającą wygodne krojenie ruchem kołyszącym. Pokroisz nim i posiekasz nawet twarde warzywa korzeniowe, nie używając przy tym dużej siły fizycznej. Nóż Nakiri poradzi sobie z pokrojeniem warzyw na bardzo cienkie plastry i słupki, znane nam z azjatyckich restauracji. Szerokie ostrze noża Nakiri pozwala na wygodne przenoszenie na niej pokrojonych produktów.
Prezentowany nóż Nakiri powstał z najlepszej stali nierdzewnej, z której produkuje się wysokiej jakości noże. Ostrze noża wyprodukowano z niemieckiej stali nierdzewnej o twardości 56-58 w skali Rockwella. Porządna stal w połączeniu z tradycyjnymi metodami produkcji gwarantują długą żywotność noża. Powierzchnia noża pozwala na idealne cięcia, zapobiegające zbędnym tarciom i przyklejaniu się produktów. Rękojeść powstała z najwyższej jakości hebanu, który z czasem nie mięknie ani nie chłonie zapachów. Jej doskonały kształt oraz długość umożliwiają łatwe, a także efektowne krojenie bez wyślizgiwania się noża z dłoni. Kolor i faktura materiału, z którego wykonano rękojeści noża mogą w rzeczywistości wyglądać nieco inaczej niż na zdjęciach ze względu na fakt, że produkowane są one z różnych kawałków drewna, w różnym wieku.
Ciekawostka: jako wiodący innowator w dziedzinie produkcji noży kuchennych XinZuo łączy ze sobą tradycyjne i najnowocześniejsze technologie. Dzięki zastosowanej nowatorskiej metodzie próżniowej obróbki cieplnej noże kuchenne XinZuo charakteryzują się - w porównaniu z nożami powstałymi przy wykorzystaniu standardowej obróbki cieplnej - większą twardością i ostrością, a ponadto dłuższą żywotnością. W połączeniu z tradycyjnym, wieńczącym proces produkcji ręcznym ostrzeniem noży przez mistrzów tego rzemiosła, których przekazywanemu z pokolenia na pokolenie kunsztowi nie może się równać żadna maszyna, skutkuje to tym, że noże kuchenne XinZuo są także wyjątkowo ostre. Noże ostrzone maszynowo nie mają szans na osiągnięcie tego poziomu ostrości.
Nakiri nóż XinZuo Rui 7,8" z serii B5 zapakowany jest w stylowe pudełko prezentowe, dzięki któremu stanowi idealny praktyczny prezent dla domu. Luksusowy wygląd pudełka oraz wysokiej jakości noże marki XinZuo ucieszą każdego obdarowanego.
*Zdjęcie noża ma charakter poglądowy. Wszystkie noże są w takim samym ozdobnym opakowaniu.
Nóż XinZuo Rui 7,8" z serii B5 | |
Marka: | XinZuo |
Seria: | Rui B5 |
Typ noża: | Nóż Nakiri |
Długość ostrza: | 199mm |
Wysokość ostrza: | 65mm |
Długość rękojeści: |
133mm |
Długość całkowita: | 332mm |
Grubość: | 2.2mm |
Waga: | 298g |
Materiał: |
Stal nierdzewna 1.4116 |
Twardość: | 56-58 w skali Rockwella |
Rękojeść: | Heban |
Miejsce produkcji: | Yangjiang Chiny |