Ekspedycja 6. styczeń 2025 r.
Darmowa dostawa
Ekspedycja 6. styczeń 2025 r.
Darmowa dostawa
Ręcznie obrabiany nóż Santoku XinZuo Yu B13D z 7" ostrzem ze stali damasceńskiej oraz wysokiej jakości drewnianą rękojeścią z Ironwood.
Kategoria: | Noże Santoku |
---|---|
Gwarancja: | 3 lata |
Rodzaj stali: | Damasceńska |
Seria noży: | Yu B13D |
Typ noża: | Japoński |
Wielkość ostrza: | 7" |
Nóż Santoku XinZuo Yu 7" z serii B13D powstał w tradycyjnej chińskiej stolicy noży Yangjiang, w której najwyższej jakości noże powstają już od wieków. Lokalni mistrzowie nożownictwa przekazują sobie tajniki produkcji i obróbki noży z pokolenia na pokolenie. Podczas produkcji prezentowanego noża XinZuo czerpie to, co najlepsze zarówno z nowoczesnych, jak i tradycyjnych metod wyrobu noży. Każdy nóż marki XinZuo jest niepowtarzalny, a to dzięki wieńczącej proces jego powstawania, precyzyjnej ręcznej obróbce.
Santoku to popularne na całym świecie noże typu japońskiego. Łatwo je rozpoznać już na pierwszy rzut oka po ikonicznym, bardzo szerokim ostrzu. Nóż Santoku poradzi sobie zarówno z owocami i warzywami, jak i mięsem. Rozmiary noża Santoku pozwalają na ułatwiające pracę przenoszenie pokrojonych produktów na jego ostrzu. Noża Santoku nie powinno zabraknąć w żadnym domu. Idealny do przygotowywania warzyw na japońskie i ogólnie azjatyckie zupy, sajgonki oraz dania główne.
Prezentowany nóż Santoku powstał z najwyższej klasy stali damasceńskiej, z której produkuje się najlepsze noże. Rdzeń noża ze stali damasceńskiej o twardości 60+/-2 w skali Rockwella liczy 67 warstw. Ochronę przed korozją zapewnia stal nierdzewna 316L, wewnątrz której umieszczono rdzeń. Porządna stal w połączeniu z tradycyjnymi metodami produkcji gwarantują długą żywotność noża. Powierzchnia noża pozwala na idealne cięcia, zapobiegające zbędnym tarciom i przyklejaniu się produktów. Rękojeść noża powstała z drewna Ironwood, pozyskiwanego z pustynnych obszarów Ameryki Północnej. Odznacza się znaczną twardością i trwałością mimo upływu czasu. Idealny kształt i długość rękojeści pozwalają na łatwe oraz efektowne krojenie bez wyślizgiwania się noża z dłoni.
Ciekawostka: jako wiodący innowator w dziedzinie produkcji noży kuchennych XinZuo łączy ze sobą tradycyjne i najnowocześniejsze technologie. Dzięki zastosowanej nowatorskiej metodzie próżniowej obróbki cieplnej noże kuchenne XinZuo charakteryzują się - w porównaniu z nożami powstałymi przy wykorzystaniu standardowej obróbki cieplnej - większą twardością i ostrością, a ponadto dłuższą żywotnością. W połączeniu z tradycyjnym, wieńczącym proces produkcji ręcznym ostrzeniem noży przez mistrzów tego rzemiosła, których przekazywanemu z pokolenia na pokolenie kunsztowi nie może się równać żadna maszyna, skutkuje to tym, że noże kuchenne XinZuo są także wyjątkowo ostre. Noże ostrzone maszynowo nie mają szans na osiągnięcie tego poziomu ostrości.
Nóż Santoku XinZuo Yu 7" z serii B13D zapakowany jest w stylowe pudełko prezentowe, dzięki któremu stanowi idealny praktyczny prezent dla domu. Luksusowy wygląd pudełka oraz wysokiej jakości noże marki XinZuo ucieszą każdego obdarowanego.
Nóż XinZuo Yu 7" z serii B13D | |
Marka: | XinZuo |
Seria: | Yu B13D |
Typ noża: | Nóż Santoku |
Długość ostrza: | 180mm |
Wysokość ostrza: | 49,2mm |
Długość rękojeści: | 128mm |
Długość całkowita: | 308mm |
Grubość: | 2.4mm |
Waga: | 255g |
Materiał: |
Stal damasceńska 67 warstw (odpowiednik stali VG10) |
Twardość: | 60+/-2 w skali Rockwella |
Rękojeść: | Ironwood |
Miejsce produkcji: | Yangjiang Chiny |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.