Darmowa dostawa

Noże do krojenia mięsa

Mięso jest nieodłącznym składnikiem diety większości z nas. Podczas jego przygotowywania wiele zależy od jakości noża, którym się je kroi. Żadne mięso nie zasługuje na krojenie tępym nożem, naruszającym jego strukturę i integralność. Wysokiej jakości noże do krojenia mięsa potrafią pokroić mięso zgrabnymi cięciami niewymagającymi użycia dużej siły fizycznej, skutkującego uszkodzeniami, które wpływają na dalsze przygotowania oraz ostateczny smak czy soczystość.

Nóż do mięsa od XinZuo

Noże do rozbioru mięsa XinZuo podlegają ręcznej obróbce, podczas której ostrze i jego krawędź uzyskują swą unikalną postać. Z ostrymi nożami do mięsa nigdy nie zdarzy ci się, że poszarpiesz je, zamiast faktycznie pokroić.

Nóż do filetowania XinZuo Yu B13R
280 zł bez VAT
345 zł

Nóż do filetowania XinZuo Yu B13R 7" ze stali damasceńskiej i z drewnianą rękojeścią klasy premium. Poradzi sobie z kompleksową obróbką ryb – od A do Z.

XN172
1 pozycji razem

Dowiedz się więcej o naszych nożach

Jak się rozeznać w kształtach ostrzy noży – Przejrzysty przewodnik po kształtach ostrzy różnych rodzajów noży kuchennych (wraz z ilustracjami i opisem zastosowania).

Stal używana do produkcji naszych noży - Przegląd rodzajów stali używanych do produkcji naszych noży, z uwzględnieniem ich składu i właściwości.

Wzory na stali damasceńskiej - Czy znasz wzory na nożach i tasakach ze stali damasceńskiej? Czy wiesz, jak wygląda na przykład Raindrop Pattern? Jeśli nie, zachęcamy do przeczytania tego artykułu.

Wszystkie noże kuchenne – Jeśli chcesz zapoznać się z pełną ofertą wszystkich naszych noży kuchennych, zajrzyj do tej kategorii.