Darmowa dostawa
Noże do obierania
Ostrza noży do obierania charakteryzuje specyficzny kształt – są one krótkie i mają bardzo ostry czubek. Ostrze od strony krawędzi nie jest proste, ale zaokrąglone, by móc jak najłatwiej, a także jak najdokładniej obierać owoce oraz warzywa. Noże do obierania, jak sama nazwa wskazuje, służą do obierania owoców i warzyw, więc z powodzeniem zastępują obieraczki. Nadają się nie tylko do obierania warzyw, lecz także pestkowania oraz krojenia owoców.
Nóż do obierania warzyw XinZuo
Z nożem do obierania XinZuo obieranie warzyw i owoców to bułka z masłem. Do wyboru masz ręcznie obrabiany nóż do obierania z idealnie wyprofilowanym ostrzem ze stali damasceńskiej, nierdzewnej bądź kompozytowej. Istotny jest nie tylko kształt ostrza, ale też rękojeści, żeby nóż do obierania ziemniaków jak najlepiej leżał w dłoni. Rękojeść noży do obierania XinZuo wykonano z wysokiej jakości drewna, którego twardość i spoistość nie ulegają pogorszeniu.

Nóż do obierania XinZuo PM8O 4" z ostrzem ze stali damasceńskiej oraz oktagonalną rękojeścią w stylu japońskim z rogu bawołu i drewna oliwnego.
Dowiedz się więcej o naszych nożach
✅Wzory na stali damasceńskiej - Czy znasz wzory na nożach ze stali damasceńskiej? Czy wiesz, jak wygląda na przykład Raindrop Pattern? Jeśli nie, zachęcamy do przeczytania tego artykułu.
✅Stal używana do produkcji naszych noży - Przegląd rodzajów stali używanych do produkcji naszych noży, z uwzględnieniem ich składu i właściwości.
✅Jakiego drewna używamy do produkcji rękojeści noży - Prezentacja rodzajów drewna, których używamy do produkcji rękojeści naszych noży, ich właściwości i kolorystyki.
✅Wszystkie noże kuchenne – Jeśli chcesz zapoznać się z pełną ofertą wszystkich naszych noży kuchennych, zajrzyj do tej kategorii.