Ekspedycja 6. styczeń 2025 r.
Darmowa dostawa
Ekspedycja 6. styczeń 2025 r.
Darmowa dostawa
Sushi to danie popularne na całym świecie, które także w Polsce zyskuje coraz szersze grono wielbicieli. Wywodzi się z Japonii, dlatego też najlepsze noże do sushi również właśnie tam powstały. W tej kategorii produktów znajdziesz specjalne noże do sushi typu japońskiego, produkowane – tak jak wszystkie noże XinZuo – w chińskiej stolicy noży Yangjiang.
Do najpopularniejszych i najbardziej odpowiednich do przygotowywania sushi należą noże Sashimi oraz Deba. U nas znajdziesz obydwa. Podczas przyrządzania sushi kluczowe jest odpowiednio przygotowane i obrobione rybie mięso. Ostrza wspomnianych noży zostały specjalnie dostosowane właśnie do krojenia mięsa z ryb. Nóż Deba nadaje się do trybowania ryb i krojenia jednakowych filetów. Z kolei nóż Sashimi z długim ostrzem idealnie sprawdzi się podczas krojenia jednym cięciem cienkich plasterków mięsa nawet z szerokiego filetu świeżej ryby. Nazwa noża pochodzi od rodzaju sushi (sashimi) i jest on wręcz stworzony do krojenia plastrów rybiego mięsa. Noże mają ostrze z jednostronnym szlifem – najlepszym do krojenia ryb.
Sashimi - specjalistyczny nóż do filetowania ryb typu japońskiego z ostrzem z najlepszej stali nierdzewnej o długości 300 mm; doskonały do krojenia idealnych plastrów ryby na...