Ekspedycja 6. styczeń 2025 r.
Darmowa dostawa
Ekspedycja 6. styczeń 2025 r.
Darmowa dostawa
Określenie nóż japoński to synonim jakości w świecie noży. Ze względu na to, jak długa jest w Japonii historia produkcji noży i mieczy. To właśnie w Kraju Wschodzącego Słońca światło dzienne ujrzało po raz pierwszy wiele typów noży, które produkuje się i wykorzystuje na całym świecie. W kategorii tej znajdziesz wybrane noże XinZuo, określane mianem noży japońskich. Znajdujące się w ofercie noże typu japońskiego XinZuo pochodzą - tak jak wszystkie nasze noże - z chińskiej stolicy noży Yangjiang, w której ich produkcja ma swoją wielowiekową tradycję. Dlaczego oferowane noże noszą ogólną nazwę „noże japońskie”? Ze względu na kraj ich pochodzenia, ponieważ pierwotnie produkowali je oraz projektowali japońscy mistrzowie tej sztuki.
Zdecydowanie najpopularniejszy jest nóż japoński Santoku, będący jednocześnie jednym z najchętniej kupowanych w naszym sklepie internetowym noży XinZuo. Wyróżnia się swą wszechstronnością, dzięki której nadaje się do krojenia właściwie wszystkich produktów spożywczych, a także dopracowany kształt i dodatkowa funkcjonalność - możliwość przenoszenia pokrojonej żywności na ostrzu.
Za japoński nóż do warzyw uznawany jest powszechnie nóż Nakiri. Ten japoński nóż kuchenny nadaje się do siekania czy krojenia warzyw oraz ziół. Z łatwością poradzi sobie nawet z bardzo twardymi warzywami korzeniowymi. Nóż Nakiri bez trudu, już na pierwszy rzut oka odróżnisz od innych noży po długim i wyjątkowo szerokim ostrzu.
Noże japońskie z tej kategorii pochodzą z chińskiej stolicy noży Yangjiang i produkowane są ze stali damasceńskiej klasy premium albo najwyższej jakości niemieckiej stali nierdzewnej.
Nóż Santoku klasy premium HEZHEN PM8S z 7-calowym ostrzem ze stali kompozytowej w stylu retro oraz tradycyjną rękojeścią w stylu japońskim.
Nóż santoku XinZuo Yu B13S z ostrzem z wysokiej jakości stali nierdzewnej i hebanową rękojeścią.
Nóż Santoku XinZuo Yi B27 7" z ostrzem ze stali damasceńskiej i rękojeścią z wysokiej jakości drewna.
Specjalni nóż szefa kuchni Bunka w stylu japońskim ze stali damasceńskiej z ergonomiczną, designerską rękojeścią. W skład opakowania wchodzi także stylowy, drewniany ochraniacz...
Nóż Santoku XinZuo Yu B13R 5" z poddanym ręcznej obróbce ostrzem z wysokiej jakości stali damasceńskiej.
Nóż Santoku klasy premium XinZuo Lan B37S 7" to perełka designu z ostrzem ze stali kompozytowej, rękojeścią z Pakkawood i świetną ergonomią.
Nóż Santoku XinZuo Ya B20 7" ze stali damasceńskiej z wysokiej jakości drewnianą rękojeścią dla wygody krojenia.
Nóż Santoku XinZuo Yu B13R 7" z poddanym ręcznej obróbce ostrzem ze stali damasceńskiej.
Nóż Nakiri klasy premium HEZHEN PM8S z 6,8-calowym ostrzem ze stali kompozytowej w stylu retro oraz tradycyjną rękojeścią w stylu japońskim.
Ręcznie obrabiany nóż Santoku XinZuo Yu B13D z 7" ostrzem ze stali damasceńskiej oraz wysokiej jakości drewnianą rękojeścią z Ironwood.
Nóż Santoku XinZuo Zhi B35 7" wyprodukowany z najlepszej niemieckiej stali nierdzewnej z rękojeścią z drewna sandałowego.
Nóż Nakiri XinZuo Rui B5 7,8" z ostrzem z najwyższej jakości stali nierdzewnej i hebanową rękojeścią do krojenia warzyw i ziół.