Darmowa dostawa
Noże Nakiri
Noże Nakiri są nożami typu japońskiego. Ostrze noża Nakiri zostało specjalnie przystosowane do doskonałego krojenia oraz siekania warzyw i ziół. Z jego pomocą łatwo i szybko pokroisz warzywa w kostkę albo w cienkie paseczki, na przykład do spring rollsów. Wygląd noża do ziół charakteryzuje długie i bardzo szerokie ostrze.
Dlaczego właśnie nóż Nakiri od XinZuo?
Noże do ziół Nakiri XinZuo pochodzą ze słynnej chińskiej stolicy noży Yangjiang, skąd wywodzi się także wiele innych, docenianych na całym świecie noży. Produkowane są z najwyższej jakości materiałów, obrabianych ręcznie przez lokalnych mistrzów, którzy przekazują sobie tajniki produkcji noży z pokolenia na pokolenie. Każdy japoński nóż do warzyw XinZuo ma praktyczne, szerokie ostrze, pozwalające na nabranie na nie pokrojonych warzyw i przeniesienie do docelowego garnka bez konieczności brudzenia dodatkowych misek czy niepraktycznego przenoszenia na desce do krojenia.

Wysokiej jakości nóż Nakiri XinZuo Yu B13R 7,3" ze stali damasceńskiej z drewnianą rękojeścią klasy premium.
Dowiedz się więcej o naszych nożach Nakiri
✅Jak się rozeznać w kształtach ostrzy noży – Przejrzysty przewodnik po kształtach ostrzy różnych rodzajów noży kuchennych (wraz z ilustracjami i opisem zastosowania).
✅Stal używana do produkcji naszych noży - Przegląd rodzajów stali używanych do produkcji naszych noży, z uwzględnieniem ich składu i właściwości.
✅Jakiego drewna używamy do produkcji rękojeści noży - Prezentacja rodzajów drewna, których używamy do produkcji rękojeści naszych noży, ich właściwości i kolorystyki.
✅Wybór noży do warzyw - Nakiri to nóż typu japońskiego stworzony do krojenia warzyw, ale czy znasz jakieś inne noże o tym samym zastosowaniu?