🔥Promocje do -33% 🔥
Darmowa dostawa
Noże Nakiri są nożami typu japońskiego. Ostrze noża Nakiri zostało specjalnie przystosowane do doskonałego krojenia oraz siekania warzyw i ziół. Z jego pomocą łatwo i szybko pokroisz warzywa w kostkę albo w cienkie paseczki, na przykład do spring rollsów. Wygląd noża do ziół charakteryzuje długie i bardzo szerokie ostrze.
Noże do ziół Nakiri XinZuo pochodzą ze słynnej chińskiej stolicy noży Yangjiang, skąd wywodzi się także wiele innych, docenianych na całym świecie noży. Produkowane są z najwyższej jakości materiałów, obrabianych ręcznie przez lokalnych mistrzów, którzy przekazują sobie tajniki produkcji noży z pokolenia na pokolenie. Każdy japoński nóż do warzyw XinZuo ma praktyczne, szerokie ostrze, pozwalające na nabranie na nie pokrojonych warzyw i przeniesienie do docelowego garnka bez konieczności brudzenia dodatkowych misek czy niepraktycznego przenoszenia na desce do krojenia.
Nóż Nakiri XinZuo PM8O 7" z ostrzem ze stali damasceńskiej oraz oktagonalną rękojeścią w stylu japońskim z rogu bawołu i drewna oliwnego.
✅Jak się rozeznać w kształtach ostrzy noży – Przejrzysty przewodnik po kształtach ostrzy różnych rodzajów noży kuchennych (wraz z ilustracjami i opisem zastosowania).
✅Stal używana do produkcji naszych noży - Przegląd rodzajów stali używanych do produkcji naszych noży, z uwzględnieniem ich składu i właściwości.
✅Jakiego drewna używamy do produkcji rękojeści noży - Prezentacja rodzajów drewna, których używamy do produkcji rękojeści naszych noży, ich właściwości i kolorystyki.
✅Wybór noży do warzyw - Nakiri to nóż typu japońskiego stworzony do krojenia warzyw, ale czy znasz jakieś inne noże o tym samym zastosowaniu?