Ekspedycja 6. styczeń 2025 r.
Darmowa dostawa
Ekspedycja 6. styczeń 2025 r.
Darmowa dostawa
Noże Santoku, nazywane również nożami japońskimi ze względu na kraj, z którego się wywodzą i w którym cieszą się dużą popularnością. Każdy oferowany nóż Santoku marki XinZuo produkowany jest w chińskiej stolicy noży Yangjiang, gdzie tradycja produkcji noży jest podobna do tej japońskiej.
Nóż Santoku to typ noża ceniony w całej Azji, którego popularność wciąż rośnie także w Europie, głównie ze względu na łatwą pielęgnację i praktyczność. Wyróżnia się charakterystycznym kształtem z krótszym, ale z kolei bardzo szerokim ostrzem. Nóż Santoku jest uniwersalny, można nim kroić zarówno mięso, jak i warzywa. Jego zmyślny kształt pozwala nabrać pokrojone produkty na szerokie ostrze, a następnie z łatwością przenieść do miski, garnka czy na patelnię bez konieczności niewygodnego posługiwania się deską do krojenia.
Ręcznej produkcji, ekskluzywny mały nóż Santoku XinZuo z serii B46W z ostrzem ze słynnej stali japońskiej AUS10 i rękojeścią z eleganckiego drewna orzecha w ozdobnym pudełku.
Ręcznej produkcji, ekskluzywny nóż Santoku XinZuo z serii B46W z ostrzem ze słynnej stali japońskiej AUS10 i rękojeścią z eleganckiego drewna orzecha w ozdobnym pudełku.