Ekspedycja 6. styczeń 2025 r.

Darmowa dostawa

Noże Santoku

Noże Santoku, nazywane również nożami japońskimi ze względu na kraj, z którego się wywodzą i w którym cieszą się dużą popularnością. Każdy oferowany nóż Santoku marki XinZuo produkowany jest w chińskiej stolicy noży Yangjiang, gdzie tradycja produkcji noży jest podobna do tej japońskiej.

Nóż Santoku XinZuo do mięsa i warzyw

Nóż Santoku to typ noża ceniony w całej Azji, którego popularność wciąż rośnie także w Europie, głównie ze względu na łatwą pielęgnację i praktyczność. Wyróżnia się charakterystycznym kształtem z krótszym, ale z kolei bardzo szerokim ostrzem. Nóż Santoku jest uniwersalny, można nim kroić zarówno mięso, jak i warzywa. Jego zmyślny kształt pozwala nabrać pokrojone produkty na szerokie ostrze, a następnie z łatwością przenieść do miski, garnka czy na patelnię bez konieczności niewygodnego posługiwania się deską do krojenia. 

 

Nóż Santoku HEZHEN Master B30S
199 zł bez VAT
245 zł

Nóż Santoku HEZHEN Master B30S z 7-calowym ostrzem z wysokiej jakości szwedzkiej stali Sandvik 14C28N oraz naturalną, drewnianą rękojeścią z drewna oliwnego.

XN156
1 pozycji razem
Z powrotem do sklepu