Ekspedycja 6. styczeń 2025 r.
Darmowa dostawa
Ekspedycja 6. styczeń 2025 r.
Darmowa dostawa
Sashimi to noże, których historia rozpoczęła się w Japonii. Mają tradycyjne, jednostronnie zaostrzone ostrze, a ich nazwa z góry sugeruje przeznaczenie.
Noże Sashimi z ich niestandardowymi ostrzami zaprojektowano do perfekcyjnego filetowania ryb podczas przygotowywania sushi sashimi. Na pierwszy rzut oka sashimi sprawiać może wrażenie dania łatwego do zrobienia, bo zasadniczo jest to baza z ryżu w kształcie prostokąta z położonym na niej plastrem ryby. Jednak ukrojenie ze świeżego filetu plastra o optymalnej grubości, zapewniającej harmonijny smak w połączeniu z ryżem, i to bez poszarpania go, w ogóle nie jest łatwe, zwłaszcza jeśli nie mamy odpowiedniego noża.
Odpowiedni nóż do ryb to właśnie Sashimi. Ma on podłużne, jednostronnie zaostrzone ostrze, które sprawia, że ów nóż do filetowania ryb umożliwia łatwe krojenie filetu na jednakowej grubości plastry.
U nas znajdziesz noże do patroszenia ryb Sashimi z ostrzami o długości 240 i 300 mm. Sprawdzą się również przy porcjowaniu większych ryb. Japońskie noże Sashimi od XinZuo sprzedawane są w eleganckim opakowaniu prezentowym ze stylowym pudełkiem w prezencie.
Sashimi - specjalistyczny nóż do filetowania ryb typu japońskiego z ostrzem z najlepszej stali nierdzewnej o długości 240 mm; doskonały do krojenia idealnych plastrów ryby na...
Sashimi - specjalistyczny nóż do filetowania ryb typu japońskiego z ostrzem z najlepszej stali nierdzewnej o długości 300 mm; doskonały do krojenia idealnych plastrów ryby na...