Darmowa dostawa
Noże ze stali damasceńskiej
W kategorii tej znajdziesz noże kuchenne ze stali damasceńskiej XinZuo klasy premium. Nie bez powodu mistrzowie produkcji noży uznają noże kute ze stali damasceńskiej za szczytowe osiągnięcie swojego rzemiosła. Możesz przekonać się sam, że w Yangjiang, skąd wywodzą się wszystkie noże XinZuo, potrafią oni wykuwać ze stali damasceńskiej prawdziwe dzieła sztuki.
Noże ze stali damasceńskiej klasy premium
Noże kuchenne ze stali damasceńskiej XinZuo wyrabiane są ze stali damasceńskiej 10Cr15CoMoV (ekwiwalent stali VG10), a podczas ich produkcji wykorzystywana jest technologia próżniowej obróbki cieplnej, nadająca ostrzu noża twardość 60+-2HRC. Rdzeń noża ze stali damasceńskiej XinZuo składa się z 67 warstw. Zewnętrzną ochronę zapewnia mu stal nierdzewna 316L.
Niepowtarzalne ręczne wykonanie
Każdy nóż ze stali damasceńskiej XinZuo jest unikalny ze względu na wieńczącą proces produkcji ręczną obróbkę wykonywaną przez mistrzów tego rzemiosła. Podczas ostrzenia noży praktykuje się sposób japoński, czyli ostrzenie pod kątem 15°, tak by krawędź noża przybrała kształt przypominający literę „V”. Ostrzenie odbywa się ręcznie. Ręczne ostrzenie wykonywane przez najprawdziwszych mistrzów produkcji noży zapewnia im większą ostrość i dłuższą żywotność. Żadne nowoczesne urządzenie nie zdoła zastąpić żmudnego, ręcznego ostrzenia noży.

Nóż szefa kuchni XinZuo Feng B32 8,5" ze stali damasceńskiej z chińskiej stolicy noży Yangjiang.

Wysokiej jakości nóż szefa kuchni XinZuo Yu B13R 8" ze stali damasceńskiej z drewnianą rękojeścią klasy premium.

Nóż do filetowania XinZuo Yu B13R 7" ze stali damasceńskiej i z drewnianą rękojeścią klasy premium. Poradzi sobie z kompleksową obróbką ryb – od A do Z.

Nóż do obierania XinZuo Yun B13R 3,5" z ostrzem ze stali damasceńskiej klasy premium i ręcznie szlifowaną krawędzią tnącą - do obierania owoców i warzyw (w tym ziemniaków).

Nóż do mięsa XinZuo Yi B27 do łatwego i precyzyjnego krojenia wszystkich rodzajów mięsa.

Nóż do trybowania XinZuo Yu B13R 6" z poddanym ręcznej obróbce ostrzem z wysokiej jakości stali damasceńskiej poradzi sobie z trybowaniem wołowiny, wieprzowiny oraz ryb.

Ręcznej produkcji mały uniwersalny nóż kuchenny XinZuo Yu B13D z 5" ostrzem ze stali damasceńskiej; nie tylko do krojenia owoców i warzyw.

Nóż Nakiri XinZuo PM8O 7" z ostrzem ze stali damasceńskiej oraz oktagonalną rękojeścią w stylu japońskim z rogu bawołu i drewna oliwnego.

Nóż Santoku XinZuo Yi B27 7" z ostrzem ze stali damasceńskiej i rękojeścią z wysokiej jakości drewna.

Nóż Santoku XinZuo Yu B13R 5" z poddanym ręcznej obróbce ostrzem z wysokiej jakości stali damasceńskiej.

Nóż do mięsa XinZuo Feng B32 8,3" z ostrzem z wysokiej jakości stali damasceńskiej i ręcznie szlifowaną krawędzią tnącą - do precyzyjnego krojenia mięsa

Nóż do mięsa XinZuo Ya B20 8" z ostrzem ze stali damasceńskiej do łatwego i precyzyjnego krojenia mięsa.
Dowiedz się więcej o naszych nożach ze stali damasceńskiej
✅Wzory na stali damasceńskiej - Czy znasz wzory na nożach i tasakach ze stali damasceńskiej? Czy wiesz, jak wygląda na przykład Raindrop Pattern? Jeśli nie, zachęcamy do przeczytania tego artykułu.
✅Jakiego drewna używamy do produkcji rękojeści noży - Prezentacja rodzajów drewna, których używamy do produkcji rękojeści naszych noży, ich właściwości i kolorystyki.
✅Zestawy noży ze stali damasceńskiej w ofercie - Chcesz kupić więcej noży ze stali damasceńskiej? Poznaj nasze zestawy noży z ostrzami z tej stali w przystępnych cenach - zarówno z akcesoriami, jak i bez nich.
✅Wszystkie noże kuchenne – Jeśli chcesz zapoznać się z pełną ofertą wszystkich rodzajów naszych noży kuchennych, bez względu na rodzaj stali, z której zostały wykonane.