Darmowa dostawa
Tasak XinZuo Rui B5 6,5"
Tasak XinZuo Rui B5 6,5" z wysokiej jakości stali nierdzewnej do łatwego siekania warzyw i porcjowania mięsa.
Kategoria: | Tasaki |
---|---|
Gwarancja: | 3 lata |
Rodzaj stali: | Nierdzewna |
Seria noży: | Rui B5 |
Wielkość ostrza: | 6,5" |
Pozycja została wyprzedana… |

Tasak kuchenny XinZuo Rui 6,5" (B5)
Tasak XinZuo Rui 6,5" z serii B5 powstał w tradycyjnym chińskim mieście noży Yangjiang, w której najwyższej jakości noże powstają już od wieków. Lokalni mistrzowie nożownictwa przekazują sobie tajniki produkcji i obróbki noży z pokolenia na pokolenie. Podczas produkcji prezentowanego noża XinZuo czerpie to, co najlepsze zarówno z nowoczesnych, jak i tradycyjnych metod wyrobu noży. Każdy tasak marki XinZuo jest niepowtarzalny, a to dzięki wieńczącej proces jego powstawania, precyzyjnej ręcznej obróbce.
Tasak XinZuo o wszechstronnym zastosowaniu
Tasaki cieszą się popularnością z powodu swej wszechstronności. Kształt ostrza tasaka i jego krawędź tnąca sprawiają, że nada się on zarówno do siekania warzyw, jak i porcjowania mięsa, jest nieodzownym pomocnikiem zwłaszcza przy porcjowaniu drobiu. Jego kształt pozwala na łatwe siekanie nawet twardych warzyw korzeniowych. Do pewnego stopnia zastępuje cały szereg wyspecjalizowanych noży, więc nie powinno go zabraknąć w żadnej kuchni. Szerokie ostrze tasaka umożliwia łatwe przenoszenie na nim posiekanych produktów.
Wyprodukowany z najlepszych materiałów, ręcznie i z mistrzowską precyzją
Prezentowany tasak powstał z najlepszej stali nierdzewnej, z której produkuje się wysokiej jakości noże. Ostrze noża wyprodukowano z niemieckiej stali nierdzewnej o twardości 56-58 w skali Rockwella. Porządna stal w połączeniu z tradycyjnymi metodami produkcji gwarantują długą żywotność noża. Powierzchnia noża pozwala na idealne cięcia, zapobiegające zbędnym tarciom i przyklejaniu się produktów. Rękojeść powstała z najwyższej jakości hebanu, który z czasem nie mięknie ani nie chłonie zapachów. Jej doskonały kształt oraz długość umożliwiają łatwe, a także efektowne krojenie bez wyślizgiwania się noża z dłoni. Kolor i faktura materiału, z którego wykonano rękojeści noża mogą w rzeczywistości wyglądać nieco inaczej niż na zdjęciach ze względu na fakt, że produkowane są one z różnych kawałków drewna, w różnym wieku.
Ciekawostka: jako wiodący innowator w dziedzinie produkcji noży kuchennych XinZuo łączy ze sobą tradycyjne i najnowocześniejsze technologie. Dzięki zastosowanej nowatorskiej metodzie próżniowej obróbki cieplnej noże kuchenne XinZuo charakteryzują się - w porównaniu z nożami powstałymi przy wykorzystaniu standardowej obróbki cieplnej - większą twardością i ostrością, a ponadto dłuższą żywotnością. W połączeniu z tradycyjnym, wieńczącym proces produkcji ręcznym ostrzeniem noży przez mistrzów tego rzemiosła, których przekazywanemu z pokolenia na pokolenie kunsztowi nie może się równać żadna maszyna, skutkuje to tym, że noże kuchenne XinZuo są także wyjątkowo ostre. Noże ostrzone maszynowo nie mają szans na osiągnięcie tego poziomu ostrości.
Tasak w opakowaniu prezentowym
Tasak XinZuo Rui 6,5" z serii B5 zapakowany jest w eleganckie opakowanie prezentowe, dzięki któremu stanowi idealny praktyczny prezent dla domu. Luksusowy wygląd pudełka oraz wysokiej jakości noże marki XinZuo ucieszą każdego obdarowanego.
*Zdjęcie noża ma charakter poglądowy. Wszystkie noże są w takim samym ozdobnym opakowaniu.
Wymiary i parametry tasaka
Tasak XinZuo Rui 6,5" z serii B5 | |
Marka: | XinZuo |
Seria: | Rui B5 |
Typ noża: | Tasak |
Długość ostrza: | 165 mm |
Wysokość ostrza: | 80 mm |
Długość rękojeści: | 134 mm |
Długość całkowita: | 299 mm |
Grubość: | 3,2 mm |
Waga: | 418 g |
Materiał: | X50Cr15MoV stal nierdzewna |
Twardość: | 56-58 w skali Rockwella |
Rękojeść: | Heban |
Miejsce produkcji: | Yangjiang Chiny |
Nie bez powodu mówi się, że nóż będzie ci służył tak samo, jak o niego dbasz. W przypadku noży XinZuo masz o jeden kłopot mniej za sprawą jednego darmowego, profesjonalnego szlifowania w ciągu pierwszych 12 miesięcy. Wystarczy wysłać nam nóż wraz z voucherem na szlifowanie. Więcej na temat usługi szlifowania (w tym instrukcje) przeczytasz tutaj.
- Nigdy nie myj noży XinZuo w zmywarce. By zachować optymalną ostrość, umyj nóż pod bieżącą wodą i osusz.
- Do mycia noży nie używaj gąbki do naczyń, ponieważ jej szorstka powierzchnia może uszkodzić krawędzie tnące i pozostawić mikrorysy na ostrzu.
- Nie używaj noży do krojenia twardych i zamarzniętych produktów, mogłoby to spowodować uszkodzenie krawędzi tnących.
- Nie używaj noży do podważania i unikaj ich zginania oraz upuszczania na twarde powierzchnie.
- Zawsze przechowuj noże z daleka od dzieci i zwierząt domowych.
- Niech krojenie odbywa się wyłącznie na miękkich powierzchniach, najlepiej na drewnianej desce. Krojenie na metalu, ceramice, kamieniu itd. negatywnie wpłynie na żywotność noża i jego ostrza.
- Zsuwając pokrojone produkty z deski do krojenia, używaj tępej strony ostrza. W przeciwnym wypadku krawędź będzie się stopniowo stępiać.
- W przypadku dłuższego nieużywania noża zalecamy natrzeć ostrze olejem.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.