Ekspedycja 6. styczeń 2025 r.
Darmowa dostawa
Ekspedycja 6. styczeń 2025 r.
Darmowa dostawa
Chińskie noże TAO są bardzo popularne w całej Azji i stopniowo zyskują zwolenników na całym świecie. Wyglądem do pewnego stopnia przypominają część miecza. Wyróżnia je ostrze - grubsze i szersze niż u zwykłych noży. Nóż TAO jest popularny głównie z powodu swojej uniwersalności. Poradzi sobie właściwie z każdym produktem spożywczym. Dzięki swojej szerokości i grubości oraz wynikającej z nich wyższej wadze nada się zarówno do porcjowania drobiu na ćwiartki, jak i krojenia czy siekania twardych warzyw korzeniowych.
Każdy nóż TAO marki XinZuo powstaje w chińskim mieści Yangjiang, które nazywane bywa "stolicą noży", ponieważ produkuje się tam najlepsze noże w całych Chinach. Noże szefa kuchni TAO oferujemy w kilku wersjach kolorystycznych z różnych materiałów, od których zależy ich cena.
Ręcznej produkcji, ekskluzywny chiński nóż TAO XinZuo z serii B46W z ostrzem ze słynnej stali japońskiej AUS10 i rękojeścią z eleganckiego drewna orzecha w ozdobnym pudełku.