Darmowa dostawa
Nóż do mięsa XinZuo Yi B27 8"
Kategoria: | Noże do krojenia mięsa |
---|---|
Gwarancja: | 3 lata |
Rodzaj stali: | Damasceńska |
Seria noży: | Yi B27 |
Wielkość ostrza: | 8" |
Nóż do krojenia mięsa XinZuo Yi 8" (B27)
Nóż do krojenia mięsa XinZuo Yi z serii B27 powstał w tradycyjnej chińskiej stolicy noży Yangjiang, w której najwyższej jakości noże powstają już od wieków. Lokalni mistrzowie nożownictwa przekazują sobie tajniki produkcji i obróbki noży z pokolenia na pokolenie. Podczas produkcji prezentowanego noża XinZuo czerpie to, co najlepsze zarówno z nowoczesnych, jak i tradycyjnych metod wyrobu noży. Każdy nóż marki XinZuo jest niepowtarzalny, a to dzięki wieńczącej proces jego powstawania, precyzyjnej ręcznej obróbce.
Nóż do krojenia mięsa XinZuo poradzi sobie z każdym rodzajem mięsa
Mięso to nieodłączny składnik naszej diety, w związku z czym warto mieć w kuchni dobrej jakości, specjalny nóż do krojenia mięsa, dzięki któremu pokroisz je na odpowiedniej wielkości kawałki bez uszkadzania go słabej jakości nożem, który zamiast kroić - szarpie, niszcząc jego strukturę i powodując wyciek soków podczas dłuższej obróbki. Wysokiej jakości nóż do mięsa XinZuo z ostrzem o specjalnym kształcie pomoże ci zgrabnymi cięciami pokroić mięso na odpowiednie plastry. Noża do mięsa nie może zabraknąć w żadnym domu.
Wyprodukowany z najlepszych materiałów, ręcznie i z mistrzowską precyzją
Prezentowany nóż do mięsa produkowany jest z najwyższej jakości stali damasceńskiej (damascus steel), z której powstają noże klasy premium. Ostrze noża o twardości 60±2 w skali Rockwella składa się z 67 warstw stali. Jej wysoka jakość oraz tradycyjne metody produkcji zapewniają nożowi długą żywotność. Odcień wzoru na ostrzu może się nieco różnić od tego na zdjęciu, ponieważ stapianie warstw stali sprawia, że każdy nóż wygląda niepowtarzalnie. Rękojeść noża powstała z niewymagającego konserwacji materiału, który z upływem czasu nie mięknie ani nie chłonie zapachów. Jej doskonały kształt i długość umożliwiają łatwe, a także efektowne krojenie bez wyślizgiwania się noża z dłoni. Kolor i faktura materiału, z którego wykonano rękojeść noża mogą w rzeczywistości wyglądać nieco inaczej niż na zdjęciach ze względu na fakt, że produkowane są one z różnych kawałków drewna, w różnym wieku.
Szkic konstrukcji ostrza noża
Szkic konstrukcji rękojeści noża
Ciekawostka: jako wiodący innowator w dziedzinie produkcji noży kuchennych XinZuo łączy ze sobą tradycyjne i najnowocześniejsze technologie. Dzięki zastosowanej nowatorskiej metodzie próżniowej obróbki cieplnej noże kuchenne XinZuo charakteryzują się - w porównaniu z nożami powstałymi przy wykorzystaniu standardowej obróbki cieplnej - większą twardością i ostrością, a ponadto dłuższą żywotnością. W połączeniu z tradycyjnym, wieńczącym proces produkcji ręcznym ostrzeniem noży przez mistrzów tego rzemiosła, których przekazywanemu z pokolenia na pokolenie kunsztowi nie może się równać żadna maszyna, skutkuje to tym, że noże kuchenne XinZuo są także wyjątkowo ostre. Noże ostrzone maszynowo nie mają szans na osiągnięcie tego poziomu ostrości.
Nóż XinZuo w opakowaniu prezentowym
Nóż do mięsa XinZuo Yi 8" z serii B27 zapakowany jest w stylowe pudełko prezentowe, dzięki któremu stanowi idealny praktyczny prezent dla domu. Luksusowy wygląd pudełka oraz wysokiej jakości noże marki XinZuo ucieszą każdego obdarowanego.
*Zdjęcie noża ma charakter poglądowy. Wszystkie noże są w takim samym ozdobnym opakowaniu.
Wymiary i parametry noża do mięsa
Nóż XinZuo Yi z serii B27 | |
Marka: | XinZuo |
Seria: | Yi B27 |
Typ noża: | |
Długość ostrza: | 210 mm |
Wysokość ostrza: | 33,5 mm |
Długość rękojeści: | 130 mm |
Długość całkowita: | 340 mm |
Grubość: | 2.2 mm |
Waga: | 228 g |
Materiał: |
Stal damasceńska 10Cr15CoMoV Stal nierdzewna 316L |
Twardość: | 60±2 w skali Rockwella |
Rękojeść: | Palisander |
Miejsce produkcji: | Yangjiang Chiny |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.