Ekspedycja 6. styczeń 2025 r.

Darmowa dostawa

Nóż Santoku XinZuo Jiang B46W 5,5"

Ręcznej produkcji, ekskluzywny mały nóż Santoku XinZuo z serii B46W z ostrzem ze słynnej stali japońskiej AUS10 i rękojeścią z eleganckiego drewna orzecha w ozdobnym pudełku. 

Grawerowanie - instrukcja

Produkt dostępny (>10 szt)
Kod: XN150
Marka: XinZuo
297 zł 241 zł bez VAT
Kategoria: Noże Santoku
Gwarancja: 3 lata
Rodzaj stali: Damasceńska
Seria noży: Jiang B46W
Typ noża: Japoński
Wielkość ostrza: 5,5"
Dostawa w PL gratis
Dostawa w PL gratis
Kupuj z darmową dostawą do punktów odbioru na terenie PL.
30 dni na zwrot
30 dni na zwrot
Jeśli nie będziesz zadowolony, masz 30 dni na zwrot.
3-letnia gwarancja
3-letnia gwarancja
Gwarantujemy wysoką jakość produktów.

XinZuo – Produkcja noży to rzemiosło, w które wkładamy serce.

Nóż Santoku XinZuo Jiang 5,5" (B46W)

Mały nóż Santoku XinZuo Jiang 5,5" z serii B46W powstał w tradycyjnej chińskiej stolicy noży Yangjiang, w której najwyższej jakości noże powstają już od wieków. Lokalni mistrzowie nożownictwa przekazują sobie tajniki produkcji i obróbki noży z pokolenia na pokolenie. Podczas produkcji prezentowanego noża XinZuo czerpie to, co najlepsze zarówno z nowoczesnych, jak i tradycyjnych metod wyrobu noży. Każdy nóż marki XinZuo jest niepowtarzalny, a to dzięki wieńczącej proces jego powstawania, precyzyjnej ręcznej obróbce.

Wyjątkowa seria noży B46W Jiang

Seria noży B46W Jiang to jedno ze szczytowych osiągnięć naszych mistrzów nożownictwa. Ostrza noży powstały ze stali japońskiej AUS10, która nie bez przyczyny klasyfikowana jest jako jedna z najlepszych do produkcji noży dla zawodowych kucharzy, ale też miłośników gotowania, dla których zwykłe noże to za mało. Wyjątkowość noży potęguje rękojeść z drewna orzecha o nowoczesnym wyglądzie i doskonałej ergonomii.

Mały nóż Santoku XinZuo Jiang B46W w ręce

Nóż Santoku od XinZuo z szerokim ostrzem

Santoku to popularne na całym świecie noże typu japońskiego. Łatwo je rozpoznać już na pierwszy rzut oka po ikonicznym, bardzo szerokim ostrzu. Nóż Santoku poradzi sobie zarówno z owocami i warzywami, jak i mięsem. Rozmiary noża Santoku pozwalają na ułatwiające pracę przenoszenie pokrojonych produktów na jego ostrzu. Noża Santoku nie powinno zabraknąć w żadnym domuIdealny do przygotowywania warzyw na japońskie i ogólnie azjatyckie zupy, sajgonki oraz dania główne. 

Mały nóż Santoku XinZuo Jiang B46W prezentacja krojenia nożem

Wyprodukowany ze stali japońskiej - ręcznie i z mistrzowską precyzją

Prezentowany mały nóż Santoku powstał z najwyższej klasy stali damasceńskiej AUS10, produkowanej przez słynną firmę Aichi Steel w Japonii. Ta innowacyjna stal japońska wyróżnia się dużą ostrością oraz wytrzymałością. Charakteryzuje ją wysoka zawartość węgla (1,10%), a także chromu (14,50%), co czyni ją odporniejszą na korozję.  Twardość stali sięga 60+/ -2 w skali Rockwella. Rdzeń ostrza noża ze stali japońskiej ma 67 warstw i poddany został próżniowej obróbce cieplnej. Ochronę przed korozją zapewnia stal nierdzewna SUS430, wewnątrz której umieszczono rdzeń.

Mały nóż Santoku XinZuo Jiang B46W wymiary

Ciekawostka: jako wiodący innowator w dziedzinie produkcji noży kuchennych XinZuo łączy ze sobą tradycyjne i najnowocześniejsze technologie. Dzięki zastosowanej nowatorskiej metodzie próżniowej obróbki cieplnej noże kuchenne XinZuo charakteryzują się - w porównaniu z nożami powstałymi przy wykorzystaniu standardowej obróbki cieplnej - większą twardością i ostrością, a ponadto dłuższą żywotnością. W połączeniu z tradycyjnym, wieńczącym proces produkcji ręcznym ostrzeniem noży przez mistrzów tego rzemiosła, których przekazywanemu z pokolenia na pokolenie kunsztowi nie może się równać żadna maszyna, skutkuje to tym, że noże kuchenne XinZuo są także wyjątkowo ostre. Noże ostrzone maszynowo nie mają szans na osiągnięcie tego poziomu ostrości.

Rękojeść noży wykonano z drewna orzecha czarnego

Rękojeść noża wykonano z drewna orzecha czarnego. Elementem, który ją wyróżnia jest polerowana ręcznie metodami rzemieślniczymi syntetyczna kość wołu.  Kolor i faktura materiału, z którego wykonano rękojeść noża mogą w rzeczywistości wyglądać nieco inaczej niż na zdjęciach ze względu na fakt, że produkowane są one z różnych kawałków drewna, w różnym wieku. Rękojeść doskonale leży w ręce i trzyma się ją wygodnie nawet podczas długotrwałego krojenia w profesjonalnej kuchni.

Mały nóż santoku XinZuo Jiang B46W na desce do krojenia

Nóż w opakowaniu prezentowym

Nóż Santoku XinZuo Jiang B46W 5,5" zapakowany został w eleganckie pudełko prezentowe, dzięki któremu stanowi idealny praktyczny prezent dla domu. Pudełka, do których pakujemy noże z tej serii bazują na ekologicznych, przyjaznych dla środowiska materiałach. Mają spójny, elegancki wygląd. Wysokiej jakości nóż marki XinZuo w takim pudełku ucieszy każdego obdarowanego. 

Mały nóż Santoku XinZuo Jiang B46W w ozdobnym pudełku

Wymiary i parametry noża Santoku

Nóż XinZuo Jiang B46W 5,5"
Marka: XinZuo
Seria: Jiang B46W
Typ noża: Nóż Santoku
Długość ostrza: 139 mm
Wysokość ostrza: 40 mm
Długość rękojeści: 127 mm
Długość całkowita: 266 mm
Grubość: 2,5 mm
Waga: 119 g
Materiał:

Rdzeń noża:

Japońska stal damasceńska AUS10, 67 warstw

Zewnętrzna osłona rdzenia noża:

stal nierdzewna SUS430

Twardość: 60+/-2 w skali Rockwella
Rękojeść:

Drewno orzecha czarnego

Miejsce produkcji: Yangjiang Chiny

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola:
Z powrotem do sklepu