Darmowa dostawa

Produkowany ręcznie nóż Sashimi HEZHEN F3 270mm

Specjalistyczny nóż do ryb Sashimi typu japońskiego z ostrzem z najlepszej stali damasceńskiej o długości 270 mm; doskonały do krojenia idealnych plastrów ryby, nie tylko na sushi. Z rękojeścią o tradycyjnym, japońskim ośmiokątnym kształcie.

Grawerowanie - instrukcja

Możemy doręczyć do:
23.10.2024
Możliwości transportowe
Produkt dostępny (9 szt)
Kod: XN115
Marka: XinZuo
611 zł 497 zł bez VAT
Kategoria: Noże do sushi
Gwarancja: 3 lata
Rodzaj noża: Sashimi
Rodzaj stali: Damasceńska
Seria noży: F3
Typ noża: Japoński
Wielkość ostrza: 10,6"
Marka: HEZHEN
Dostawa w PL gratis
Dostawa w PL gratis
Kupuj z darmową dostawą do punktów odbioru na terenie PL.
30 dni na zwrot
30 dni na zwrot
Jeśli nie będziesz zadowolony, masz 30 dni na zwrot.
3-letnia gwarancja
3-letnia gwarancja
Gwarantujemy wysoką jakość produktów.

XinZuo – Produkcja noży to rzemiosło, w które wkładamy serce.

Nóż sashimi HEZHEN (F3)

Nóż do sushi Sashimi HEZHEN F3 markii XinZuo pochodzi z tradycyjnej chińskiej stolicy noży Yangjiang, w której najwyższej jakości noże powstają już od wieków. Lokalni mistrzowie nożownictwa przekazują sobie tajniki wyrobu i obróbki noży z pokolenia na pokolenie. Podczas produkcji prezentowanego noża do patroszenia ryb XinZuo czerpie to, co najlepsze zarówno z nowoczesnych (próżniowa obróbka cieplna), jak i tradycyjnych, ręcznych metod wyrobu noży. W nożu Sashimi HEZHEN F3 zakochasz się od pierwszego wejrzenia za sprawą unikalnego wyglądu jego jednostronnie szlifowanego ostrza ze stali damasceńskiej i utrzymanej w tradycyjnym, japońskim stylu oktagonalnej rękojeści.

Nóż sashimi HEZHEN (F3)

Nóż Sashimi marki XinZuo dla miłośników sushi

Nóż Sashimi historycznie wywodzi się z Japonii, skąd pochodzi także uwielbiane na całym świecie sushi. Nazwa tego noża typu japońskiego związana jest właśnie z sushi, a konkretnie z popularnym sashimi. Nóż do sushi Sashimi ma kultowe - długie, ale wąskie - ostrze, pozwalające na zgrabne krojenie cienkich plastrów surowego rybiego mięsa jednym cięciem. Bez szarpania i nadmiernego naruszania struktury mięsa. Krawędź tnąca szlifowana jest w nietradycyjny sposób - tylko z jednej strony ostrza. Jednostronna krawędź noża do patroszenia ryb Sashimi jest idealna do krojenia plastrów rybiego mięsa.

Nóż Sashimi marki XinZuo dla miłośników sushi

Wyprodukowany z najlepszych materiałów, ręcznie i z mistrzowską precyzją

Prezentowany nóż do filetowania ryb ma ostrze z najwyższej klasy stali damasceńskiej, z której produkuje się najlepsze noże. Rdzeń noża to 110 warstw stali damasceńskiej poddanej próżniowej obróbce cieplnej, za sprawą której jego twardość to 60+/-1 w skali Rockwella. Porządna stal w połączeniu z tradycyjnymi, jak również nowoczesnymi technologiami produkcji gwarantują długą żywotność noża. Powierzchnia noża pozwala na idealne cięcia, zapobiegające zbędnym tarciom i przyklejaniu się produktów. Nóż ma jednostronnie szlifowane, japońskie ostrze.

Jednostronną krawędź tnącą wyrabiają ręcznie mistrzowie rzemiosła, ostrząc je pod kątem 15° przy wykorzystaniu tradycyjnej techniki (Traditional Wet Method Edge).

F3 sashimi wymiary

Rękojeść noża w tradycyjnym japońskim stylu wykonano z tak zwanego drewna żelaznego (Ironwood), pozyskiwanego na północnoamerykańskich pustyniach, które odznacza się wysoką twardością i trwałością mimo upływu czasu; ponadto nie chłonie zapachów. Nóż ma oktagonalną rękojeść w japońskim stylu o doskonałej ergonomii, umożliwiającą wygodny chwyt. Ośmiokątny kształt zapewnia, że chwyt jest nie tylko komfortowy, lecz także stabilny, co zapobiega wyślizgiwaniu się noża z dłoni. Kolor i faktura materiału, z którego wykonano rękojeść noża mogą w rzeczywistości wyglądać nieco inaczej niż na zdjęciach ze względu na fakt, że produkowane są one z różnych kawałków drewna, w różnym wieku.

Rękojeść noża w tradycyjnym japońskim stylu

Ciekawostka: jako wiodący innowator w dziedzinie produkcji noży kuchennych XinZuo łączy ze sobą tradycyjne i najnowocześniejsze technologie. Dzięki zastosowanej nowatorskiej metodzie próżniowej obróbki cieplnej noże kuchenne XinZuo charakteryzują się - w porównaniu z nożami powstałymi przy wykorzystaniu standardowej obróbki cieplnej - większą twardością i ostrością, a ponadto dłuższą żywotnością. W połączeniu z tradycyjnym, wieńczącym proces produkcji ręcznym ostrzeniem noży przez mistrzów tego rzemiosła, których przekazywanemu z pokolenia na pokolenie kunsztowi nie może się równać żadna maszyna, skutkuje to tym, że noże kuchenne XinZuo są także wyjątkowo ostre. Noże ostrzone maszynowo nie mają szans na osiągnięcie tego poziomu ostrości.

Nóż HEZHEN w opakowaniu prezentowym

Nóż Sashimi HEZHEN F3 270 mm jest zapakowany do eleganckiego pudełka prezentowego, dzięki któremu stanowi idealny prezent dla miłośników ryb i sushi, zwłaszcza zaś dla entuzjastów jego przyrządzania.

Nóż Sashimi HEZHEN F3 270 mm jest zapakowany do eleganckiego pudełka prezentowego

Wymiary i parametry noża sashimi

Nóż Sashimi HEZHEN z serii F3
Marka: HEZHEN
Producent: XinZuo
Seria: F3
Typ noża: Nóż Sashimi
Długość ostrza: 270mm
Wysokość ostrza: 36mm
Długość rękojeści: 93mm
Długość całkowita: 363mm
Grubość: 4mm
Waga: 251g
Materiał:

Rdzeń: 110 warstw stali damasceńskiej

Twardość ostrza: 60+-1 w skali Rockwella
Rękojeść:

Drewno żelazne (Ironwood)

Miejsce produkcji: Yangjiang Chiny

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola:
Z powrotem do sklepu